2Chooz

Welkom! Mijn naam is Thijs Kisteman en hieronder vind je meer informatie over mijzelf en de visie en uitgangspunten van 2Chooz.

Loopbaan

Aan het einde van mijn tijd op de havo, mocht ik een keuze maken voor een studie. Na niet al te diepgravend onderzoek heb ik gekozen voor de studie Commerciële Economie. Dit viel al snel tegen. Na een half jaartje werken in de supermarkt ging ik het opnieuw proberen, nu bij de studie Personeel & Arbeid (tegenwoordig HRM). Deze studie heb ik met plezier afgerond. Tijdens de studie kwam ik erachter dat mensen & keuzes maken mij ontzettend interesseren. Op basis waarvan maak je keuzes, wat weet je over jezelf, wat zijn goede argumenten, wat is je levensverhaal? Vragen en onderwerpen die mij nog steeds fascineren.

Sinds 2005 ben ik aan de slag gegaan in het onderwijs, als decaan. De eerste tijd op de havo en daarna op alle niveaus (vmbo / havo / vwo). In deze jaren heb ik veel kennis en vaardigheden ontwikkeld over het begeleidingsproces, door trainingen op het gebied van gespreks- en begeleidingsvaardigheden en cursussen over de ontwikkelingspsychologie. Daarnaast blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen in het mbo en hoger onderwijs en op de arbeidsmarkt (klik voor voorbeelden op het twitterlogo onderaan de pagina).

Mijn passie

Mijn interesse in mensen & keuzes maken is alleen maar toegenomen in de afgelopen jaren. Ik krijg er een kick van als ik met mensen op dit vlak de diepte in kan gaan! Ieder mens heeft kwaliteiten, vaak veel meer dan hij of zij zelf bewust is. Ik vind het fantastisch om iemand in deze zoektocht te begeleiden, individueel of in teams. Als hulpmiddel hiervoor heb ik mijn DISC-licentie gehaald bij Persolog. Dit instrument gebruik ik in bijna alle trajecten op het gebied van studiekeuze en coaching.

Ik ben ervan overtuigd, dat ik je verder kan helpen op het gebied van het ontdekken van jezelf. Wie ben je? Wat kan je? Waar ligt je kracht? Wat zijn de sterke punten van je karakter (en wat niet)?  Wat zijn je drijfveren? Waar ligt je passie? Waar haal jij je energie uit? Enz.
Daarnaast kan ik je helpen om deze (extra) opgedane zelfkennis te gebruiken als stevige basis voor de vervolgstappen die je wilt gaan zetten. Of dit vervolg nu gaat over je studiekeuze, arbeidsproces of over het vormgeven van je leven. Ik begeleid je / ondersteun je graag!

Visie

Zelf keuzes maken en stappen zetten is een mooie uitdaging. Na de vele verplichte onderdelen in je schoolcarrière, mag je steeds meer de richting op die bij jou past. Je krijgt steeds meer vrijheid om te doen wat jij wilt en te gaan waar jouw unieke kracht ligt. Deze ‘keuze-vrijheid’ geeft je mogelijkheden. Vanuit deze gedachte start de begeleiding bij 2Chooz. Door het ontdekken van jouw unieke mogelijkheden, talenten en persoonlijkheid, werken we aan een stevige basis. Om vervolgens vanuit deze basis – in vrijheid en met zelfvertrouwen - keuzes te maken en stappen te zetten!

2Chooz of correct geschreven: To choose = KIEZEN! 
KIEZEN betekent meer dan 1 optie:
KIEZEN is stappen zetten en actie!
Mogen KIEZEN is een vrijheid (startpunt)
Kunnen KIEZEN vanuit deze vrijheid (en kennis over jezelf)
Durven KIEZEN geeft vrijheid (door te weten hoe en door te doen)