2CHOOZ | COACHING

Wil je meer weten over je eigen kwaliteiten en op zoek naar zinvolle plek in de maatschappij? Ben je opzoek naar een nieuwe baan en vraag je je af welke richting beter bij je past? Ben je teamleider en wil je jouw team krachtiger laten functioneren? Lees dan verder voor meer informatie over individuele en teamcoaching.

2Chooz | Coaching

In mijn coaching maak ik gebruik van Persolog DISC Persoonlijkheidsprofielen. Het Persolog Persoonlijkheidsprofiel, ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Dr. John Geier, is een betrouwbaar systeem dat wereldwijd gebruikt wordt.

Eén van de uitgangspunten van deze DISC modellen is dat zelfkennis je een basis geeft voor een succesvol vervolg. Dit is tegelijkertijd één van mijn uitgangspunten. Zelfkennis en zelfacceptatie vormen de basis voor vrijheid van kiezen en een groeiend zelfvertrouwen.
Je bent tenslotte het meest gelukkig en effectief in een situatie of omgeving waarin je het meest op je plek bent.

Kijk hieronder voor de mogelijkheden voor individuele- en teamcoaching.

 • Thijs wist me te stimuleren om zelf na te gaan denken, in plaats van maar te doen wat van me gevraagd wordt. De opgedane zelfkennis is iets wat me veel zelfvertrouwen heeft gegeven, meer dan genoeg voor m’n volgende stappen!

  Lydia, Coaching

 • Thijs kan goed luisteren, geeft scherpe feedback en stimuleert je om out-of-the-box te denken. Op deze manier word je uitgedaagd om uit je comfort zone te stappen en nieuwe wegen in te slaan.

  Ruwan, Young-Professional

 

 • Op zoek naar een nieuwe uitdaging en vraag je jezelf af waar jij goed op je plek zou zijn? Wil je meer over jezelf te weten komen? Waar je kracht ligt? Wat je drijfveren zijn? Waar jij je energie van krijgt? Afhankelijk van je vraag, bepalen we de opzet en inhoud van het traject.

  Vragen die aan de orde zouden kunnen komen zijn vragen als:
  -Hoe herken en ontwikkel ik mijn sterke kanten?
  -Hoe kan ik anderen beter inschatten en benaderen?
  -Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen vergroten?
  -Wat is voor mij de ‘juiste’ plek?
  -Wat is voor mij een nieuwe passende baan?
  -Waar ligt mijn kracht en wat is mijn inspiratie?

  Vanuit de DISC modellen gaan we aan de slag met het vergroten van je zelfkennis. De persoonlijkheidsvragenlijsten van Persolog waarvan ik gebruik maak, zijn gebaseerd op wetenschappelijke modellen en statistisch getoetst op hun betrouwbaarheid.

  Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

 • Eén van de belangrijke kenmerken van een gezond en innovatief team is het kennen van elkaars sterke eigenschappen, maar ook van de mindere kanten. Een basisvoorwaarde hierbij is het kennen van jezelf. Waar liggen per teamlid de sterke punten, waar ligt zijn of haar kracht. Op welk vlak kun je deze persoon goed inzetten en op welk gebied juist niet?!
  Welke stappen kun je zetten om het teamproces en de ‘teamopbrengst’ te verbeteren? En ook niet onbelangrijk, hoe vergroot je daarmee het plezier in je werk en op de werkvloer.

  Met deze vragen en meer, gaan we aan de slag tijdens een teamtraining.

  Hieronder vind je een voorbeeld van een opzet voor een teamtraining

  Opzet Basistraining DISC Effectieve teams

  Dagdeel 1: Ontdekken over jezelf
  -Introductie DISC
  -Kennismaking met de verschillende gedragsprofielen
  -Ontdekken eigen gedragsstijl
  -Bepalen eigen talenten / persoonlijkheidssterkten / motiverende omstandigheden
  -Eigen piramiden maken

  Dagdeel 2: Ontdekken over je team
  -Ontdekken van elkaar talenten en sterkten
  -Wat waardeer ik aan de ander / Op een praktische manier elkaar feedback geven
  -Gehele team: overzicht van DISC profiel verdeling
  -In groepjes kijken naar de samenwerking / communicatie / conflictgebieden
  -Het maken van concrete afspraken

  Graag kom ik langs om de mogelijkheden toe te lichten en de training samen op maat te maken. Neem contact op voor meer informatie.

 

Neem contact met mij op