2Chooz | Studiekeuze op school

Bent u decaan, lob-coördinator of mentor? Houdt u zich bezig met het keuzeproces van de jongeren bij u op school?  Krijgt u vragen van ouders en leerlingen over tips voor een professionele studiekeuzetest? Lees dan verder.

LOB begeleiding

Vanuit m’n eigen baan als decaan en lob-coördinator weet ik uit ervaring dat je als begeleider veel meer voor je leerlingen wilt betekenen dan je soms kunt. Bijna ieder jaar zijn er wel leerlingen die je net even een stap verder wilt helpen en die net even wat meer nodig hebben dan de gemiddelde leerling. Over het algemeen nemen LOB-begeleiders deze taak op zich, omdat ze hart hebben voor de leerling en voor hun toekomst.
Maar waar haal je de tijd vandaan? Heb je beschikking over de juiste hulpmiddelen om de diepte in te gaan met de jongere? Het organiseren van informatieavonden, voorlichtingen bij het vervolgonderwijs, klassikale activiteiten, de doorgaande LOB lijn; het kan de tijd om 1 op 1 met je leerling aan de slag te gaan behoorlijk opslokken.

Mogelijkheden 2Chooz | Studiekeuze

Zoekt u een aanvulling op uw LOB programma? Wilt u een traject bij u op school? Dan kan ik u een op maat gemaakt traject bieden, welke bijvoorbeeld de volgende opzet zou kunnen hebben: In drie dagdelen neem ik uw leerlingen mee in een traject waarbij ze gericht aan het werk gaan met hun studiekeuze. Door het maken van diverse opdrachten, een interessetest en een DISC persoonlijkheidsonderzoek, werken we toe naar een gerichte keuze en plan van aanpak voor het vervolg. Dit alles begeleid ik door middel van persoonlijke gesprekken en coaching.
Tijdens dit ‘schooltraject’ werk ik met groepen van ongeveer 5 tot 8 jongeren.
Na afloop ontvangen de deelnemers een rapportage met daarin een samenvatting van de belangrijkste uitkomsten van dit traject.

Graag kom ik bij u langs om meer te vertellen over de inhoud van het traject, het materiaal te laten zien en door te spreken over de mogelijkheden. Uiteraard is de opzet voor een groot deel aan te passen aan uw wensen.

 

Neem contact met mij op